Kinderjurk

 

Kinderjurk van wit katoen met broderie. Kort lijfje met ronde hals. Boord versierd met broderie. Korte pofmouwen, manchetten versierd met idem broderie. Aan de voorzijde een gladde schouderpas met...

Objectnummer
KA 17419
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1900/1920
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking 1981

Kinderjurk van wit katoen met broderie. Kort lijfje met ronde hals. Boord versierd met broderie. Korte pofmouwen, manchetten versierd met idem broderie. Aan de voorzijde een gladde schouderpas met opengewerkt bloem- en ruitmotief, onderaan versierd met een kanten tussenzetsel. De schouderpas is rondom versierd met een aangerimpelde strook broderie. Het lijfje is boven de taillenaad ingerimpeld. Aangerimpelde rok onderaan versierd met drie horizontale oprijgsels. Middenachter een split met aan weerszijden drie verticale oprijgsels, bovenaan sluitend met drie parelmoeren knopen. Aan de binnenzijde langs de taillenaad een tunnel met koordje, die aan de achterzijde is in te halen. Het jurkje werd waarschijnlijk met een gekleurd ceintuurlint gedragen. Het jurkje is gedragen door de moeder van de schenkster, Mevrouw A. R. P. Kokail-Hooijman, Oestgeest, geboren te Kampen in 1900.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie