Katoenen wikkelrok doot The Tie Siet met verschillend gebatikte helften met bloemen

Deze rok is een kain panjang pagi sore, 'ochtend-vroege avond', wat verwijst naar de meedere draagmogelijkheden d.m.v. verschillende wikkelwijzen. De ene helft bevat een sierlijke bloemenrand (bulan) met rozen en kleinere bloemen, de andere een bulan met een andere bloem, bryony (Engels) volgens de verzamelaar. De soort afgebeelde bloem, maar ook de kleuren van de rok en de afgebeelde dieren, hebben alle een verschillende symboliek voor de verschillende culturele groepen binnen voormalig Nederlands-Indië (Heringa, 1996:66). De rok is gemaakt door en voor de Indo-Chinese bevolking en was tevens bestemd voor de export.

Maker
Vervaardiging: The Tie Siet