Katoenen wikkelrok door Gan Tjing Nio met helften in verschillende bloemboeketten en vlinders

Zogenoemde sarung pagi sore (ochtend/late middag), die diagonaal in het midden in tweeën is verdeeld en die door verschillende draagwijzen op twee manieren gebruikt kan worden. Volgens Heringa wordt de donkere kant over het algemeen overdag gedragen, terwijl de lichte kant 's avonds wordt gebruikt (1996). De ene helft heeft de badan in paarse ondergrond met daarop een boeket bloemen, wellicht chrysanten of rozen, terwijl de andere helft ondersteboven is afgebeeld en een lichtbruine ondergrond heeft en een ander boeket van rozen. Boeketten zijn oorspronkelijke echt Europese motieven, maar werden snel populair onder Indo-Chinezen, vooral na hun wettelijke gelijkstelling in 1920 aan de (Indo-)Europeanen, als statussymbool (Heringa, 1996). Verzamelaar Veldhuisen beschrijft ook nog de bulan (sierrands) van de doek: bloemen en bladeren. De doek is gemaakt door (Indo-)Chinezen en was bestemd voor alle culturele groepen.

Maker
Vervaardiging: Gan Tjing Nio