Katoenen schouderdoek met abstracte bloemvormen en de rand met kleine cirkels in gouddraad

De badan ('lichaam') van deze als schouderdoek of draagdoek gebruikte kain is gebatikt met zich repeterende geometrische bloemvormen, jlamprang, of cinde volgens de verzamelaar, geverfd in rood op een blauwe achtergrond. De rand is floraal met blauw en soga-bruin gebatikt, en tevens met gouddraad bewerkt in kleine cirkels. In Lasem was een groot deel van de batik voor de export naar Sumatra bestemd. De batik produktie was grotendeels in handen van de Peranakan (van Hout, 2001). Ook deze was bestemd voor Sumatra, en wel Palembang (kain Palembang).

TM-5663-493
Palembang (stadsgemeente)