Katoenen kokerrok door Oey... met veelkleurige banen, waterplanten en steltlopers

TM-5663-875
ca. 1932

De kepala ('hoofd') bestaat uit veelkleurige diagonale stroken met florale motieven. De badan ('lichaam') van de ze kokerrok bevat 2,5 keer waterplanten, steltlopers, vogels en vlinders. De kepala met diagonale banen is geïntroduceerd door de bekende Indo-Europese batikster Lies van Zuylen (Heringa, 1996:158). Het ontwerp met waterplanten en steltlopers is van LIen Metzelaar, die negentiende eeuwse Europese schilderijen gebruikte als inspiratie (idem:159). Deze rok is gemaakt in een Indo-Chinese batikkerij en was bestemd voor gebruik door Indo-Chinezen en de export.

Aanvullingen