Katoenen kokerrok door Njo. Kwee Teng Oen met boeketten anjers, vogels en vlinders

Kokerrok met rode kepala ('hoofd') met wit bloemboeket van anjers, met er omheen vogels en vlinders, alles op een achtergrond van diagonale stippellijnen. De badan ('lichaam') bevat eveneens boeketten, op een andere achtergrond. Boeketten waren oorspronkelijk echt Europese motieven, en de soort afgebeelde bloemen, maar ook dieren, hadden voor verschillende culturele groepen een eigen symboliek (Heringa, 1996:66). De rok is gemaakt in een Indo-Chinese batikkerij en was bestemd voor Indo-Chinese en -Europese klanten, alsmede voor de export.

Maker
Vervaardiging: Kwee Teng Oen