Katoenen kokerrok door Lie Tjoe Nio met boeketten met linten, vogels en vlinders

De kepala ('hoofd') van deze rok bevat een boeket met klokjes, campanula, die bij de takken bijeengebonden zijn met een blauw lint. Er omheen vliegen vogels en vlinders. Boeketten waren oorspronkelijk echt Europese motieven, en de soort afgebeelde bloemen, maar ook dieren, hadden voor verschillende culturele groepen een eigen symboliek (Heringa, 1996:66). De rok is gemaakt in een Indo-Chinese batikkerij en was bestemd voor Indo-Europese en -Chinese dames, alsmede voor de export. Veldhuisen geeft als herkomst de batikhandel Tan Kok Ging te Pekalongan.

Maker
Vervaardiging: Lie Tjoe Nio