Kaphoed van naturelkleurig stro, met garnering van gevlochten repen wit paardenhaar, witte kraaltjes en een paars, groen en wit lint

 

Eerdere invoer in AdLib: Kaphoed. Grote kaphoed, naturelkleurig fijn Italiaans stro. Zeer klein rond luifelhoedje van fijn gevlochten stro over een harde kartonnen vorm met ronde bodem. Langs de...

Maker
C. Luyckx [onbekend] (vervaardiger)
Objectnummer
0061327
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1850

Eerdere invoer in AdLib: Kaphoed. Grote kaphoed, naturelkleurig fijn Italiaans stro. Zeer klein rond luifelhoedje van fijn gevlochten stro over een harde kartonnen vorm met ronde bodem. Langs de uiteenwijkende voorrand en op de bodem een garnering van gevlochten repen wit paardenhaar met kleurloze glazen kraaltjes in 2 grootten.

De bol en de zijkanten gaan voor een groot deel schuil onder een plooisel van zijden lint, dat is samengesteld uit een 9,5 cm breed paars lint met grote witte bloemen in het midden en een kleine rand van witte bloemranken aan weerskanten. Dit paarse lint is aan weerszijden verbreed met een 4,5 cm breed groen zijden lint met ingeweven bloemen in dezelfde kleur en een iets lichtere streep over het midden.

Dit lint, dat voorzien is van een waaiervormige picotrand van witte zijde, valt voor 1,5 cm onder het paarse lint, zodat totaal een lint van 15,5 cm breedte is ontstaan, waarvan de uiteinden geschulpt zijn. Dit grote lint is op de zijkanten van de hoed vlak opgespeld en loot dan in een zeer fijne plissé rond de hele bol, iets daarvan afstaand door een om de bol gestoken reepje dun karton. De hoed is glad gevoerd met helderblauw glanzend keperkatoen.

Bruin inventariskaartje: Hoed. Grote kaphoed. Paars/groen/wit lint.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie