Jurk in zwarte voile met ingeweven roze kasjmiermotief

 

Deze jurk is gemaakt uit een zwarte voile met ingeweven roze kasjmiermotief. Dit is een Perzisch palmbladmotief dat ook paisley genoemd wordt. De jurk is gemaakt uit een enkel stuk stof met enkel...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.2007.0246
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1946

Deze jurk is gemaakt uit een zwarte voile met ingeweven roze kasjmiermotief. Dit is een Perzisch palmbladmotief dat ook paisley genoemd wordt. De jurk is gemaakt uit een enkel stuk stof met enkel een naad in het midden van de rug. De sluiting achteraan bestaat uit lussen en knoopjes overtrokken met zwarte crêpe. De driekwartmouwen hebben enkele plooien op de schouder. De jurk is handgemaakt met een zo zuinig mogelijk gebruik van stof en illustreert de stofschaarste tijdens het midden van de jaren 1940. De stof zelf is echter niet typisch voor deze periode en dateert wellicht uit een vroegere periode.

Deze jurk is gemaakt uit een zwarte voile met ingeweven roze kasjmiermotief. Dit is een Perzisch palmbladmotief dat ook paisley genoemd wordt. De jurk is gemaakt uit een enkel stuk stof met enkel een naad in het midden van de rug. De sluiting achteraan bestaat uit lussen en knoopjes overtrokken met zwarte crêpe. De driekwartmouwen hebben enkele plooien op de schouder. De jurk is handgemaakt met een zo zuinig mogelijk gebruik van stof en illustreert de stofschaarste tijdens het midden van de jaren 1940. De stof zelf is echter niet typisch voor deze periode en dateert wellicht uit een vroegere periode. Zwarte jurk in voile met geborduurde roze bloemknopfiguren. Jurk is rechtvallend en bestaat uit één stuk met enkel een middenrugnaad. In de middenrugnaad is een split met knoopssluiting en lussen. Driekwartmouwen met enkele plooien aan de kop.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie