Jurk uit de collectie Escapism, Look 9

Herpen, Iris van
Centraal Museum
aankoop, 2011-06-20

“De verslaving van het constante vluchten uit de realiteit naar digitaal entertainment, [is] iets dat vandaag de dag een belangrijk deel uit maakt van ieders wereld”, zo omschrijft Iris van Herpen de inspiratie voor haar Escapism collectie uit 2011. De inmiddels wereldwijd veel gevraagde modeontwerpster zoekt in Escapism de grens op tussen de virtuele en de reële wereld, met als resultaat sublieme en bijna avatarachtige ontwerpen, uitgedrukt in grijs, zwart en wit. Deze zilvergrijze jurk van zijde met metaaldraad is handgemaakt en heeft een kraag in de vorm van koraal. In korte tijd wist de talentvolle ontwerpster bijna alle modeprijzen in de wacht te slepen, waaronder de prestigieuze Grand Seigneur voor haar oeuvre, die als zeer belangrijk voor de vernieuwing van de mode wordt beschouwd. Het Centraal Museum is het eerste museum dat ontwerpen van Van Herpen verwierf en exposeerde in de tentoonstelling Het Nieuwe Ambacht (2011), die in nauwe samenwerking met haar werd georganiseerd.

"The addiction of constantly escaping reality by digital entertainment is something that is a big part of everybody's world today", is how Iris van Herpen describes her inspiration for her 2011 Escapism collection. In Escapism the now world-wide, much in demand fashion designer searches for the boundaries between the virtual and the real world, resulting in sublime, almost avatar-like designs in grey, black and white. This silver-grey, silk and metal thread dress is hand made and has a collar in the form of natural coral. This talented designer has quickly won almost all the fashion prizes, including the prestigious Grand Seigneur for her oeuvre, a very important prize in the world of fashion innovation. The Centraal Museum was the first museum to acquire Van Herpen's work and exhibited it, in close collaboration with the designer, in the The New Craftsmanship exhibition (2011).

Zilvergrijze jurk, zijde met metaaldraad. Handgemaakt. De kraag heeft de vorm van koraal.

Aanvullingen