Jurk met luipaardprint met hoge kraag

 

De Tunesische ontwerper Azzedine Alaïa staat sinds de jaren 1980 bekend om zijn 'body-con' ontwerpen: nauw aansluitende creaties die het vrouwenlichaam sculpteren. Hij is een icoon binnen de...

Doorzoek de website met tags
Maker
Azzedine Alaïa (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2011.0058
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1991/1992

De Tunesische ontwerper Azzedine Alaïa staat sinds de jaren 1980 bekend om zijn 'body-con' ontwerpen: nauw aansluitende creaties die het vrouwenlichaam sculpteren. Hij is een icoon binnen de modewereld en werkt volgens zijn eigen ritme, onafhankelijk van de modeweken. Deze oversized trui-jurk met ruime rolkraag maakt deel uit van zijn 'Luipaardcollectie' uit 1991 toen hij de topmodellen van het moment, zoals Naomi Campbell, Carla Bruni en Helena Christensen, van boven tot onder in luipaardprint hulde.

De Tunesische ontwerper Azzedine Alaïa staat sinds de jaren 1980 bekend om zijn 'body-con' ontwerpen: nauw aansluitende creaties die het vrouwenlichaam sculpteren. Hij is een icoon binnen de modewereld en werkt volgens zijn eigen ritme, onafhankelijk van de modeweken. Deze oversized trui-jurk met ruime rolkraag maakt deel uit van zijn 'Luipaardcollectie' uit 1991 toen hij de topmodellen van het moment, zoals Naomi Campbell, Carla Bruni en Helena Christensen, van boven tot onder in luipaardprint hulde. Bruine jerseyjurk met luipaardmotief. Lange rechte jurk met afhangende schouders en zeer lange mouwen. Grote brede rolkraag die volledig gedubbeld is. De boorden van kraag, mouwen en zoom zijn effen beige.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie