Jurk / Dress, geïnspireerd door 18de en 19de-eeuwse mode, spring/summer 2014

Dit ontwerp van Rei Kawakubo voor Comme des Garçons werd in Parijs getoond tijdens de presentatie van de lente/zomercollectie 2014. De collectie met 23 ontwerpen bevatte elementen met een verwijzing naar de modegeschiedenis. Ze werden begeleid door muziekcomposities, variërend van 18de-eeuwse tot elektronische muziek uit de jaren ’80. De collectie zelf ging over vorm. Crinolines over de jurken, opgeblazen vormen, ruches als bij een 18de -eeuwse japon, maar altijd met de bekende avantgardistische twist die Kawakubo aan haar ontwerpen geeft.

Rei Kawakubo, een van de bekendste Japanse ontwerpsters, maakte in de jaren ’70 furore en toonde in 1981 voor het eerst in Parijs. Haar ontwerpen zijn experimenteel en verbinden heden en verleden. Voor het Gemeentemuseum, die accessoires en kostuums bezit van de 17de eeuw tot heden, een reden voor de aankoop. Het museum verzamelt Nederlandse mode én internationaal toonaangevende mode.

Gemeentemuseum Den Haag

Vanaf 20:10 loopt dit ontwerp over de catwalk

Dress, inspired by 18th- and 19th-century fashion, spring/summer 2014 / Comme des Garçons

This design by Rei Kawakubo for Comme des Garçons was shown in Paris at a presentation of the 2014 spring and summer collection. The 23 items in the collection featured elements referring to fashion history. Music accompanying the show ranged from 18th-century to electronic pop of the 1980s. Crinolines over the dresses, overblown shapes, ruches based on 18th-century gowns, and all with the famous avant-garde twist that Kawakubo invariably gives to her designs. Rei Kawakubo, one of Japan’s best-known designers and all the rage in the 1970s, held her first show in Paris in 1981. Her experimental designs connect the historical with the present. Reason enough for  Gemeentemuseum Den Haag to purchase her work: their collection includes costume from 17th century to the modern age. The museum collects Dutch fashion and leading international fashion.

Maker
Comme des Garçons