Jurk / Dress, geïnspireerd door 18de en 19de-eeuwse mode, spring/summer 2014

Dit ontwerp van Rei Kawakubo voor Comme des Garçons werd in Parijs getoond tijdens de presentatie van de lente/zomercollectie 2014. De collectie met 23 ontwerpen bevatte elementen met een verwijzing naar de modegeschiedenis. Ze werden begeleid door muziekcomposities, variërend van 18de-eeuwse tot elektronische muziek uit de jaren ’80. De collectie zelf ging over vorm. Crinolines over de jurken, opgeblazen vormen, ruches als bij een 18de -eeuwse japon, maar altijd met de bekende avantgardistische twist die Kawakubo aan haar ontwerpen geeft.

Rei Kawakubo, een van de bekendste Japanse ontwerpsters, maakte in de jaren ’70 furore en toonde in 1981 voor het eerst in Parijs. Haar ontwerpen zijn experimenteel en verbinden heden en verleden. Voor het Gemeentemuseum, die accessoires en kostuums bezit van de 17de eeuw tot heden, een reden voor de aankoop. Het museum verzamelt Nederlandse mode én internationaal toonaangevende mode.

Vanaf 20:10 loopt dit ontwerp over de catwalk

Maker