Jurk bedrukt met bloemen en geometrische motieven in jersey

 

Doorheen de late jaren 1950 en vroege jaren 1960 verwierven ook Italiaanse ontwerpers internationale faam. Emilio Pucci's comfortabele vrijetijdskleding was zeer populair. Zijn befaamde...

Maker
Emilio Pucci (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2013.0062
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1963/1964

Doorheen de late jaren 1950 en vroege jaren 1960 verwierven ook Italiaanse ontwerpers internationale faam. Emilio Pucci's comfortabele vrijetijdskleding was zeer populair. Zijn befaamde 'capribroek' werd een wereldwijd fenomeen. Ook de internationale jetset kleedde zich graag in de jurken en broekpakken van zijden jersey met herkenbare psychedelische patronen in felle kleuren.

Doorheen de late jaren 1950 en vroege jaren 1960 verwierven ook Italiaanse ontwerpers internationale faam. Emilio Pucci's comfortabele vrijetijdskleding was zeer populair. Zijn befaamde 'capribroek' werd een wereldwijd fenomeen. Ook de internationale jetset kleedde zich graag in de jurken en broekpakken van zijden jersey met herkenbare psychedelische patronen in felle kleuren. Jersey zomerjurk bedrukt met bloemen en geometrische motieven in felgroen, rood, felblauw, zwart, roze en bruin. Tussen de figuren op sommige plaatsen de letters 'Emilio'. Ronde halsuitsnijding afgewerkt met een belegsel. Verhoogde lendennaad afgewerkt met een breed stiksel. Rok is licht uitgeschuind en glad aangezet. Ritssluiting in het bovendeel van de rug. Haak en oog boven de ritssluiting aan de hals. Strakke lange mouwen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie