Jumpsuit van bruine katoen met accenten van goudkleurig metallic leer, met a-symetrische sluiting, elastiek in de taille en brede schouders met vulling

 

Jumpsuit (broekpak) van (cognac)bruine keperkatoen met lange pijpen- en mouwen, elastiek in de taille, opstaand boordje, a-symmetrische sluiting rechts over links dmv koperkleurige drukknopen,...

Maker
Thierry Mugler [1948- ...] (ontwerper)
Objectnummer
1008860
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1978/1980

Jumpsuit (broekpak) van (cognac)bruine keperkatoen met lange pijpen- en mouwen, elastiek in de taille, opstaand boordje, a-symmetrische sluiting rechts over links dmv koperkleurige drukknopen, brede schouders met vulling.

Het voorpand heeft een brede overslag rechts over links die vanaf de linker schouder schuin naar de rechter heup loopt in de vorm van een bliksemschicht afgewerkt met reepje goudmetallic leer op katoenen ondergrond. De overslag sluit met 3 drukknopen op de linker schouder en 1 drukknoop in de taille. Halverwege met hand aangezet metalen haakje en oogje. Rechts borst-strookzak met idem drukknoop. Opstaand boordje dat middenvoor 4,5 cm breed is en op de schouders 2 cm en middenachter 1,5 cm. Sluit op de linker schouder met 1 drukknoopje.

Bliksemschicht van goudmetallic leer loopt door in de steekzak rechts en stopt 7 cm voorbij de zijnaad. links steekzak in de zijnaad. Elastiek in de taille 3 cm breed niet in stuk middenvoor. Mouw inzet met golf vorm, met in de ronding bovenkant idem drukknoop als versiering. Lange mouw met mouwsplit 10 cm en manchet 4,5 cm met afgeronde hoeken sluit met idem drukknoop. Mouwnaad en armsgatnaad doorgestikt 1 mm.

achterpand met brede plooi 6 cm open naar links, vlak onder boord doorgestikt in bliksemschicht vorm. Lange pijpen die smal toelopen, voetwijdte 14,5 cm. Zoom 3 cm. Niet gevoerd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie