Jasje van wit leer met brede schouders, reverskraag en ceintuur in de taille, onderdeel van broekpak

 

Jasje van wit leer, getailleerd model met reverskraag, drukknoopsluiting, brede schouders en ceintuur in de taille. Met metalen 'spijkers'. Voorpand met rond weggesneden panden met in de taille...

Maker
Claude Montana [1947 [geboortejaar] (ontwerper)
Objectnummer
1008883
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1980/1983

Jasje van wit leer, getailleerd model met reverskraag, drukknoopsluiting, brede schouders en ceintuur in de taille. Met metalen 'spijkers'. Voorpand met rond weggesneden panden met in de taille ingenomen stuk als plooi voor taillering, hier overheen zit het ceintuur 4 cm breed vast gestikt met middenin 'spijker'. Schuin geplaatste paspelzakken met op de uiteinden een 'vliegekop'. Rechts schuin geplaatste borst-strookzak. De schouders zijn op 5 cm vanaf de schoudernaad doorgestikt, zowel op de schouder als op de mouw. Mouw met ronde kopvorm, hierdoor nog breder. Op 14 cm vanaf de schoudernaad naar beneden zit zowel voor als achtereen 'spijker' idem bovenop de schouder. Lange mouwen die smal toelopen met omslagmanchet en splitje 6 cm. Hoeken van manchet en reverskraag rond gesneden. Sluiting middenvoor rechts over links met 2 metalen drukknopen ingelegd met parelmoer.

Achterpand met middenachternaad, ceintuur met 2 metalen ringen als sluiting. Coupe als voorpand. Gevoerd met witte voeringstof. Ophang lusje middenachter.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie