Jasje in kant bij zijden jurk

 

Namiddag japon van flessegroene zware satin duchesse. Strakke rok, gezet aan een strak zittend onderlijfje van zwarte voeringzijde, ronde hals, mouwloos. De jurk wordt gesloten aan de rechterkant...

Maker
Govers, Frank
Objectnummer
KA 18997.2
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1960
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1992

Namiddag japon van flessegroene zware satin duchesse. Strakke rok, gezet aan een strak zittend onderlijfje van zwarte voeringzijde, ronde hals, mouwloos. De jurk wordt gesloten aan de rechterkant door middel van een rits van 43 centimeter. De rok is gevoerd met zwarte voeringzijde. Strak aansluitend lijfje, grove machinale kant, flessegroen, gezet op de zware zijde waar ook de rok van gemaakt is. V-hals afgezet met een bies, stofknopen vier keer en passe-poil knoopsgaten. Korte ingezette mouw. N.B. Het extra hoge boordje van zijde bovenop de bies van kant nekgedeelte is op verzoek van mevrouw Dufour door Frank Govers aangebracht in verband met een litteken in haar hals/nek.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie