Japon van zwart satijn en geborduurde zwarte voile op ondergrond van crèmekleurig tafzijde, garnering van crèmekleurige met takjes geborduurde tule, chenille borduursel, blauw satijn en zwarte gitten. Grondlang model met modestie, guimpe, en lange mouw

 

Japon van zwart satijn en geborduurde zwarte voile op ondergrond van crèmekleurig tafzijde, garnering van crèmekleurige met takjes geborduurde tule, chenille borduursel, blauw satijn en zwarte...

Maker
Maison van Stuyvenberg [onbekend] (modehuis)
Objectnummer
0555935
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1914

Japon van zwart satijn en geborduurde zwarte voile op ondergrond van crèmekleurig tafzijde, garnering van crèmekleurige met takjes geborduurde tule, chenille borduursel, blauw satijn en zwarte gitten. Grondlang model met modestie, guimpe, en lange mouw.

Inventariskaart: Japon van zwarte satijn en zwarte voile. Ondergrond van lijfje en mouwen van crème taftzijde, waaroverheen zwarte voile, geborduurd met zwarte zijde en chenille, verder stiksels. In het lijfje modestie van dubbele laag genopte crème tule, belegd met strook crème tule met mach. geborduurde takjes (deze tule ook langs onderrand van mouw). Tussen beleg en modestie helderblauw satijn. Aan binnenzijde lijfje, in halsuitsnijding stukje mach. kant. Opstaand boordje met baleinen van genopte tule, afgezet met reepje witte voile. Aan achterkant hals gepunt zwart satijnen kraagje. Ondergedeelte lijfje van zwart satijn, met langs de rand beleg van zwarte kraaltjes. Sluiting van achteren met haken en ogen, en op de voile zwarte knoopjes. Om de taille geplooide ceintuur van zwart satijn, met van voren rozet van zwarte voile en blauw satijn, van achteren afhangende uiteinden met franje van zwarte kraaltjes. Rok van zwart satijn, middenvoor baan van zwarte voile, geborduurd met zwarte zijde en chenille. Middenvoor vanaf de taille uitlopend langs de randen ingezette baan 2 randen van zwarte kraaltjes. Onderrok van zwarte taftzijde, afgezet langs onderrand met zwart wollen band.

Bruin inventariskaartje: Japon van zwart satijn en voile op ondergrond van crème tafzijde. De zwarte voile is geborduurd met zwart zijde chenille.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie