Japon van donkerblauwe ottoman ripszijde met wijd rokdeel met dubbele plooien, brede ronde kraag en dubbele rij knopen, "Cargelli"

 

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van de japon: "Blauw ottoman middagjapon - collectie verhoogde en verlaagde taillelijn - 1958. / Dit model met een dubbele...

Maker
Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
Objectnummer
61941
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1958/1958
Opschriften
Label achter in de hals: "Cargelli / Rotterdam / Holland".

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van de japon: "Blauw ottoman middagjapon - collectie verhoogde en verlaagde taillelijn - 1958. / Dit model met een dubbele rij knopen in een zware donkerblauwe ottoman heeft een verlaagde taillelijn met daaraan een zeer wijde rok met dubbele plooien op de naden en middenachter De grote platliggende ronde kraag heeft een buitenomtrek van 140 cm vanaf de bovenste knoop gemeten. De 48 cm lange ritssluiting begint 4½ cm onder de kraag in de middenachter naad. De voorpanden met de knoopsgaten en knopen zijn helemaal op vlieseline gezet. De 2 cm grote knoopsgaten zijn 6 cm uit elkaar geplaatst en 1½ cm van de overslag. De blauw-witte parelmoer knopen zijn 1½ cm groot. Het model is niet gevoerd.".

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie