Japon met los schootstuk van roestbruine wol met garnering van donkerbruine zijde

 

Japon (eendelig) met los schootstuk van roestbruine wol met applicaties van donkerbruine zijde.

Nauwsluitend lijfje met lange mouwen. Lijfje is bevestigd aan rok behalve aan de voorzijde waar de...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
1006236
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1855/1860

Japon (eendelig) met los schootstuk van roestbruine wol met applicaties van donkerbruine zijde.

Nauwsluitend lijfje met lange mouwen. Lijfje is bevestigd aan rok behalve aan de voorzijde waar de rok rechtsvoor een split heeft. Hier kan de rok gesloten worden door een haakje en oogje.

Lijfje heeft op de rug twee wijd uitlopende figuurnaden, aan de voorzijde aan weerszijden twee coupenaden. Sluiting midden voor met haken en ogen versierd met 6 (versleten) fluwelen donkere knopen. Manchetten lopen uit in een punt en zijn elk versierd met 2 donkere knopen en bruine zijden gefronste applicatie.

De rok is aan het lijfje geplooid met aan de achterzijde in het midden harmonicaplooien. De knopenversiering van het lijfje loopt door middenvoor op de rok. De rokzoom is rondom versierd met een 4 cm brede strook bruine gekeperde zijde gevolgd door een 12 cm brede strook gefronste bruine japonstof gevolgd door nogmaals een strook gekeperde bruine zijde.

Lijfje is gevoerd met grijze wol/katoen ?, de rok heeft een voering van bruine katoen (?).

Het losse schootstuk is 20 cm lang en eveneens van bruine wol. Middenvoor versierd met bruine gefronste zijde van twee verticale applicaties en v-vormen boven elkaar met daartussen drie donkere fluwelen knopen. De schoot is rondom afgezet met de donkerbruine zijde.

Bij de sluiting midden achter 4 haakjes en lusjes, versierd met vier knopen. Het schootstuk is gevoerd met gekeperde wol en lijkt uitgelegd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie