Japon, asymmetrisch ontwerp, dessin van flatgebouw op Zuid, collectie Wonderland

Japon (1), asymmetrisch ontwerp, dessin van flatgebouw op Zuid, met vierkante schouderpartij, rok met bolvorm naar rechterzijde. Konijnenhoofd (2) van polyester, verchroomd. Aan onderzijde gat waardoor hoofd gestoken kan worden. Het hoofd rust op de schouders van de drager. Legging (3) met print van flatgebouw, genaaide pijpen met voet. Afdruk van flatgebouw is ondersteboven. Zwarte petticoat (4), met asymmetrische plaatsing van stroken op rechterzijde. Paar schoenen (5), plat model met lange veters om kruislings rond de benen te draaien en te knopen onder de knie, met print van flatgebouw. Deze print is gebaseerd op een fotomontage van een flat tegenover het atelier van Weimans aan de Lange Hilleweg.

Maker
ontwerp: Marga Weimans / uitvoering: naaiatelier in Rotterdam-Zuid
Museum Rotterdam
2009/2009
Aankoop van ontwerpster, overige stukken uit deze collectie zijn opgenomen in collectie Groninger Museum.