Japon

 

Zomerjapon van wit katoen bedrukt met een gestyleerd bloemmotief (Picasso-dessin) in geel, zwart, groen en zalmroze. Ovale ronde hals met aan de binnenzijde een beleg van gele katoen, verstevigd...

Objectnummer
KA 19684
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1960/1979
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1996

Zomerjapon van wit katoen bedrukt met een gestyleerd bloemmotief (Picasso-dessin) in geel, zwart, groen en zalmroze. Ovale ronde hals met aan de binnenzijde een beleg van gele katoen, verstevigd met plakvlieseline. Aangeknipte mouwen, smal toelopend bij de pols. Omgeslagen manchet, afgezet met dubbelgenomen geel katoen. Halve cirkelrok, glad aan het lijfje gezet. Door het elastiek in de taille is de rok gerimpeld. Een steekzak in beide zijnaden. De zoom is afgelockt, omgeslagen en doorgestikt. Het lijfje is niet gevoerd. De witte onderrok is aan de taille vastgenaaid. Het bovenstuk is van witte nylon tricot (30 cm.) en de geplooide onderrand is gemaakt van stevige, gepapte katoen of mul (32 cm).

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie