Japon

 

Witte japon met lange mouwen in schapenboutmodel, hoge taille met vast ceintuur. De japon heeft een vaste kraag met punten. Het lijfje is geplooid tot aan de ceintuur. Bij de manchetten zijn twee...

Objectnummer
KA 20005
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1825/1830
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 1998

Witte japon met lange mouwen in schapenboutmodel, hoge taille met vast ceintuur. De japon heeft een vaste kraag met punten. Het lijfje is geplooid tot aan de ceintuur. Bij de manchetten zijn twee met stof overtrokken knoopjes opgenaaid. Langs de onderzijde van de japon zijn zeven oprijgjes en vulkoord onder en boven langs de oprijgjes, zodat de japon van onder wijder uitstaat. In de bovenkant van de mouwen zitten vier linten om maanvormige kussentjes vast te zitten om de mouwen op de vullen. Gebruikelijk is dat er drie linten in de mouwen zitten. De japon is niet vermaakt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie