Japon

 

Mouwloze geheel met kralen overdekte avondjapon. De halslijn is rond, aan de achterkant is de hals iets diper en V-vormig. Het bovenlijf is tot aan de verlaagde taille van witte dunne katoen en...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 14317
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1927 - 1929
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1970 aankoop 1970-02-24

Mouwloze geheel met kralen overdekte avondjapon. De halslijn is rond, aan de achterkant is de hals iets diper en V-vormig. Het bovenlijf is tot aan de verlaagde taille van witte dunne katoen en loopt over de rok uit in acht smalle banen die aan de onderkant rond zijn tot net boven de zoom. De rok van de japon is van zwarte dunne katoen, aan de onderkant geschulpt en is wat langer aan de achterzijde. De gehele japon is in vermicelli patroon bestikt met witte kralen. Op de taille lijn zijn zes zeer grote bloemen van zilverkleurige kralen met harten van strass steen. Dezelfde zilverkleurige kralen zijn aangebracht langs de halslijn, armsgaten en de uitlopende smalle witte banen. Bijzondere modieuze japon. Vanaf 1927 ging de zoom omlaag.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie