Japon

 

Tweedelige japon bestaande uit mouwloze japon en lijfje met lange mouwen van grijze wollen stof met ingeweven witte streep met opgenaaide garnering van jugendstilmotieven in fijne blauwe wol. De...

Maker
Marie Elisabeth Beijers-de Graaf
Objectnummer
0241591
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1903/1905

Tweedelige japon bestaande uit mouwloze japon en lijfje met lange mouwen van grijze wollen stof met ingeweven witte streep met opgenaaide garnering van jugendstilmotieven in fijne blauwe wol. De voering van de japon en lijfje is van blauwe gemengde zijde/katoen. De japon is hooggesloten met een opstaande boord en heeft een typisch reformsilhouet. Het gedeelte van de japon wat onder het lijfje zit is gemaakt van voeringstof. De japon sluit aan de voorkant met metalen haken en ogen. Onder de garnering op de rok is de wollen stof schuin verwerkt waardoor de rok uitwaaiert. De rokzoom is voorzien van bezemband. Het lijfje heeft een boleromodel met lange mouwen en sluit aan de voorkant in een punt met haken en ogen. De manchetten sluiten ook met haken en ogen. Het lijfje heeft geen baleinen. In japondeel aan achterzijde opzij rechts, kleine opening met drukknoopjes voor rokzak, die in rugpand is genaaid, aan koordjes, van de voeringstof.

Blauw inventariskaartje: Japon bestaande uit rok en bolero van antracietkleurige wollen stof met witte strepen en nopjes. Voering van blauw katoenen/wollen stof. Ingeweven jugendstilpatroon.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie