Jakje met schapenboutmouwen; bruin met bloemen

 

Kinderjakje met verhoogde taille. Bruin geverfde stof met bloemen bedrukt in de kleuren zwart, rood, geel en blauw (geel en blauw over elkaar geeft groen). Jakje is gevoerd met katoen en de...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
10623
Instelling
Huis Van Gijn
Periode
1835

Kinderjakje met verhoogde taille. Bruin geverfde stof met bloemen bedrukt in de kleuren zwart, rood, geel en blauw (geel en blauw over elkaar geeft groen). Jakje is gevoerd met katoen en de voering sluit voor met twee haken en ogen en twee trensejes. Twee ruime voorpanden die gerimpeld zijn aangezet aan de schouderpas en onder middenvoor. Sterk gerimpeld aan een gevoerde tailleband van 6 cm breed. Achterpand bestaat uit twee panden en zit glad aan de schouderpas en de tailleband. Naden versierd met paspels. Op de tailleband middenachter zit een gefestonneerde lus. Tailleband is rechts afgerond en sluit met twee haken en trensjes. Aan de verhoogde tailleband is een strookje van 2,5 cm genaaid welke middenachter en middenvoor gerimpeld zijn. Platte ronde kraag versierd met een opgenaaide gerimpelde strook stof vna 4 cm met een paspel. Pasje sluit voor met hak en oog. Haakje ontbreekt. Mouwen hebben één pand en zijn zeer sterk gerimpeld aan de bovenkant tot schapenboutmouwen. Mouwen zijn gevoerd met ecru katoen. 1,5 cm van de bovenkant van de mouw is een bies van dezelfde stof glad aangebracht met een paspel. De strakke manchetten zijn 9 cm breed en versierd met over 8 cm platgenaaide plooitjes afgewekt met een platte bies van 1,5 cm en paspels. Mouw heeft een split en sluit met 3 haken en trensje. Op linkermanchet ontbreekt een trens.

Eenvoudig, kort jak met open voorkant; de halfronde kraag is langs de rand geplisserd; haak - en - oog - sluiting aan de vastgestikte ceintuur en aan de manchetten van de lange, bij de schouder zeer wijde mouwen. Geheel gevoerd met naturelkleurig katoen. Het jakje is aan de buitenkant bruin, met kleurige bloempjes in rood, zwart, geel, blauw ( over elkaar gedrukt dus groen ) bedrukt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie