Jak voor jong meisje

 

Kort katoenen jakje voor jong meisje, rood-violet met lichtblauwe lijnen in een ruitpatroon, voering in lijfje en mouwen, sluit voor met 3 hakken en ogen. Twee ruime voorpanden, hoog gesloten met...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
3090
Instelling
Huis Van Gijn
Periode
1835 1890

Kort katoenen jakje voor jong meisje, rood-violet met lichtblauwe lijnen in een ruitpatroon, voering in lijfje en mouwen, sluit voor met 3 hakken en ogen. Twee ruime voorpanden, hoog gesloten met haak en oog. Voorpanden hebben bij de zijnaad onder elke een spie ingenaaid. Achterpand bestaat uit 5 delen. Middenachter in een punt bij de hals, valt ruim en is geplooid aan de voering vastgezet. Vanaf de verhoogde taille is een gerimpeld stuk stof met midden achter naad op de voering vastgezet. De plissé is met een rijdraad gefixeerd. Twe zij achterpanden met op het achterpand paspels. Langs de gehele onderkant is een bies met twee ingestikte koorden aangebracht met nog een extra laagje stof van 1.5 cm. Ceintuur van 3,5 cm breed met langs de lange zijde een ingenaaid koord. Middenachter voor 10 cm vastgenaaid. Met daarop als versiering twee ronde rozetjes van goud en bruin, gaten met in midden een versteviging en 6 afhangende kwastjes waarvan er één ontbreekt. Ceintuur sluit voor met haak en oog. Lange nauwe mouwen gevoerd en op dezelfde manier aan de uiteinden versierd zoals het jasje aan de pols een bandje met haak en ook als sluiting, welke op de linkermouw ontbreekt. Grote platliggende ronde kraag met een dubbele rij versiering zoals onder aan het jasje. In de voering geborduurd: M I N, dit ook deel in inv.nr. 10436.

Kort jak, aan de binnen- en buitenkant roodviolet, waarop lichtblauwe lijnen inruitpatroon. Platte, ronde kraag, versierd met dubbele rij opgenaaide opgenaaide, geplooide stroken van dezelfde stof en dubbel ingenaaid koord; een dito versiering, doch in enkele rij, langs de onderkant van het jak en aan de uiteinden van de lange mouwen;bandjes en ceintuur van dezelfde stof resp. aan de polsen en midden op de rug waar deze met plooitjes is ingenomen en gedeeltelijk vastgenaaid; midden op de rug een versiering van twee tressen van roestbruine en gele zijde. Voorsluiting aan de naturel kleurige voering.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie