Jak van bedrukt katoen

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
onbekend

Jak van bedrukte katoen met klein bloempatroon. Het jakje heeft een lange schoot. Een wijde, ronde kraag, sluiting middenvoor, smockwerk op de schouders. Lange mouwen met een fijn aangerimpelde kop, met manchet. Jak, qua mode rond 1830-1840. Heeft waarschijnlijk een rok bij gezeten. Is modieus, als huisjak of ochtendkleding gedragen. Jak van bedrukte katoen met klein bloempatroon. Het jakje heeft een lange schoot. Een wijde, ronde kraag, sluiting middenvoor, smockwerk op de schouders. Lange mouwen met een fijn aangerimpelde kop, met manchet. Jak, qua mode rond 1830-1840. Heeft waarschijnlijk een rok bij gezeten. Is modieus, als huisjak of ochtendkleding gedragen. Moet gewassen worden.

Aanvullingen