Jak

 

Jak of caraco van donkerblauwe ripszijde met een ingeweven ruitmotief. Het lijkt op een mengweefsel van zijde met wol of linnen. Vierkante lage hals. Rechte mouwen met gevouwen manchetten. Op de...

Objectnummer
KA 13681
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1750/1760
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1968

Jak of caraco van donkerblauwe ripszijde met een ingeweven ruitmotief. Het lijkt op een mengweefsel van zijde met wol of linnen. Vierkante lage hals. Rechte mouwen met gevouwen manchetten. Op de rug een l'Anglaise model: de stof op de rug loopt door in de schoot en is ingevouwen om aan te sluiten op de rug. De lijnen op het lijfje lopen naar een punt op de taille. Middenvoor losse pandjes, hier tussen door werd je fichu gehaald, waardoor alleen het middelste bandje zichtbaar was. De drie panden worden middenvoor gesloten met metalen haken en ogen. Het gehele jak is gevoerd met linnen geweven in een blauw ruitmotief. De voering is aan de binnenzijde verstevigd bij de haken en ogen. Het jak is niet vermaakt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie