Inuït zonnebril

 

Deze witte plastic zonnebril is geïnspireerd op de brillen van beenderen en hout van de Inuït. Door de smalle spleet heeft de drager een beperkt zicht. Het is dan ook eerder een gimmick zonnebril...

Doorzoek de website met tags
Maker
André Courrèges (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2010.0005
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1965

Deze witte plastic zonnebril is geïnspireerd op de brillen van beenderen en hout van de Inuït. Door de smalle spleet heeft de drager een beperkt zicht. Het is dan ook eerder een gimmick zonnebril die veelvuldig gebruikt werd voor fotoreportages voor onder ander 'Vogue' en zo uitgroeide tot een Space Age referentie. Ook de schilder Salvador Dali werd ermee gefotografeerd.

Deze witte plastic zonnebril is geïnspireerd op de brillen van beenderen en hout van de Inuït. Door de smalle spleet heeft de drager een beperkt zicht. Het is dan ook eerder een gimmick zonnebril die veelvuldig gebruikt werd voor fotoreportages voor onder ander 'Vogue' en zo uitgroeide tot een Space Age referentie. Ook de schilder Salvador Dali werd ermee gefotografeerd. Witte plastic Inuït bril van Courrèges. Geen brilglazen maar een plastieken opvulling. In het midden een gebogen smalle opening om door te kijken. Op de zijkant van de benen in zilverkleurige letters 'Courrèges'.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie