Hoedje

 

Beige zijden hoedje met hoge bol, open luifel-vormige brede rand, achter + vóór iets smaller. Rond de pas een bleek roze lint van katoen, met strikvormige versiering vóór. Het hoedje is gemaakt...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 12242.1
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1830 - 1840
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking schenking

Beige zijden hoedje met hoge bol, open luifel-vormige brede rand, achter + vóór iets smaller. Rond de pas een bleek roze lint van katoen, met strikvormige versiering vóór. Het hoedje is gemaakt van papiermaché en overtrokken met beige zijde (behalve de binnenkant van de papiermaché rand). Bijzonderheden: Hierbij werden keelbanden (brides) gedragen, achter op 't hoge haar gedragen. Soms schuin. De binnenrand veelal versierd. Het hoge kapsel paste precies in de hoge bol. De bol was opgevuld met een stuk papier, waarop enkele delen van gedichtjes, betreffende het herstel van het stadhouderlijk bewind in 1787.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie