Hoed in zwarte en rode katoen

 

Hoed met hoge bol en brede doorstikte rand. Buitenkant van zwart katoen en binnenkant van rood katoen. Beide lagen zijn door verschillende stiksels aan elkaar gezet. Koord om in de hals te...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.1998.0707B
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1980/1990

Hoed met hoge bol en brede doorstikte rand. Buitenkant van zwart katoen en binnenkant van rood katoen. Beide lagen zijn door verschillende stiksels aan elkaar gezet. Koord om in de hals te knopen.

Hoed met hoge bol en brede doorstikte rand. Buitenkant van zwart katoen en binnenkant van rood katoen. Beide lagen zijn door verschillende stiksels aan elkaar gezet. Koord om in de hals te knopen. De regenhoed is gemaakt van zwarte katoen dat hoogstwaarschijnlijk waterafstotend is gemaakt. De bol van de hoed bestaat uit zes driehoeken. De rand van de hoed is volledig doorstikt. Tussen het stiksel zit een afstand van een halve centimeter. De onderzijde van de rand is gedubbeld met rode katoen dat ook volledig doorstikt is. De binnenzijde van de bol is afgewerkt met een zwart ripslint. Aan het ripslint is een zwart lint bevestigd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie