herenvest

 

Herenvest van crèmekleurige zijde. Mouwloos model. Diepe halsuitsnijding met iets rondgeknipte lange revers. De voorpanden en de revers zijn geborduurd in bloem- en bladmotieven met crèmekleurig...

Maker
Anoniem
Objectnummer
321
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1850 - 1870
Opschriften
A. Serne Amsterdam Zandbergen
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 2011 schenking 2011-03

Herenvest van crèmekleurige zijde. Mouwloos model. Diepe halsuitsnijding met iets rondgeknipte lange revers. De voorpanden en de revers zijn geborduurd in bloem- en bladmotieven met crèmekleurig glanzend dik zijde garen. Twee horizontalen zaksplitjes met zakjes. Het rugpand is van wit katoen. Op de rug een inhaalbandje met koperkleurige gesp. Het hele vest is gevoerd met hetzelfde witte katoen. Aan de voorzijde is de onderkant verstevigd met een rand van bruin leer. Sluiting middenvoor met vier koperkleurige knopen. Vermaakt: De hals is middenachter ingenomen. Beide zijnaden zijn ingenomen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie