Groene jurk in zijde met bordeauxkleurige accenten

 

Grofweg droegen jongens vanaf de zeventiende eeuw tot ongeveer 1914 een jurk tot ze 3 à 6 jaar oud waren. Bijgevolg valt moeilijk te bepalen of het hier om meisjes- of jongenskleding gaat. Toch...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.2006.0266
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1870/1880

Grofweg droegen jongens vanaf de zeventiende eeuw tot ongeveer 1914 een jurk tot ze 3 à 6 jaar oud waren. Bijgevolg valt moeilijk te bepalen of het hier om meisjes- of jongenskleding gaat. Toch doet de snit vermoeden dat het hier eerder om een jongensjurk gaat. De jurk bestaat immers uit één stuk, sluit nauw aan aan de hals en is eerder sober versierd.

Grofweg droegen jongens vanaf de zeventiende eeuw tot ongeveer 1914 een jurk tot ze 3 à 6 jaar oud waren. Bijgevolg valt moeilijk te bepalen of het hier om meisjes- of jongenskleding gaat. Toch doet de snit vermoeden dat het hier eerder om een jongensjurk gaat. De jurk bestaat immers uit één stuk, sluit nauw aan aan de hals en is eerder sober versierd. Groene jurk in zijde met bordeauxkleurige accenten. Een gecentreerde jurk met een wijduitlopende rok. Centragenepen in het voorste en opgaande naden in de rug die schuin naar de lenden lopen en wijd uitlopen in de rok. De boord van de rok heeft twee geplisseerde stroken en een bies in groen en bordeauxkleurige zijde. Kleine rechtopstaande kraag afgewerkt met een smalle bordeauxkleurige bies. Sluiting tot aan de rokstrook in het voorste met haken en lussen of vetergaatjes. Op de buitenkant bordeaux zijden overtrokken knopen als versiering. Lange mouwen op vorm. Aan de pols heeft de bovenmouw een versiering van bordeauxkleurige vlakken, biezen en knopen. Op het rechtervoorpand een zak in groene zijde met versieringen van bordeauxkleurige vlakken, biezen en knopen. Een bordeauxkleurige bies tussen de mouwinzet.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie