Global Identity Voice of Blue

 

Voice of Blue is een eigentijdse variant op het bekende medaillon waarin herinneringen worden bewaard. Als het wordt geopend, klinkt er een persoonlijke geluidsopname. De techniek waarmee deze...

Maker
Natasja Boezem
Objectnummer
S2013.080
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
2013

Voice of Blue is een eigentijdse variant op het bekende medaillon waarin herinneringen worden bewaard. Als het wordt geopend, klinkt er een persoonlijke geluidsopname. De techniek waarmee deze opname wordt gemaakt is binnenin zichtbaar. Elke drager kan zijn eigen geluid (bijvoorbeeld een fluisterende stem of gelach) opnemen om zo dit sieraad, dat overal mee naar toe kan reizen, te personaliseren.

Goudkleurige ovalen medaillon die in je handpalm past en opengeklapt kan worden. De binnenzijde bevat een klein netwerk van elektronische componenten, dat bij het openklappen zorgt voor de weergave van een vrouwelijke stem. Deze kan vervangen worden door een eigen opname, bijvoorbeeld een lach of gefluisterde boodschap. Het sieraad is een hedendaagse variant van het medaillon als houder van dierbare herinneringen en gedachten. Het is door middel van een ring bevestigd aan een blauw koord. Natasja Boezem ontwierp het sieraad voor de collectie Global Identity van het sieradenlabel Chi ha paura...? van Gijs Bakker, oprichter van Droog Design, en galeriehouder Marijke Vallanzasca. Voor Global Identity werden diverse ontwerpers gevraagd om uitdrukking te geven aan het hedendaagse perspectief op de wereld als ‘global village’. Beeldend kunstenaar Natasja Boezem (Leerdam, 1968) studeerde theatervormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg, theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Autonome Kunst aan het Sandberg Instituut. Ze werkte een aantal jaren als vormgever voor hedendaagse muziektheatervoorstellingen. Haar autonome werk speelt zich veelal af in de openbare ruimte en ze werkt regelmatig met geluid.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie