Global Identity Index

 

In vroeger tijden droegen Chinese dames van hoge komaf fijn bewerkte vingersieraden om hun extreem lange nagels te beschermen. Nu, in het digitale tijdperk, ligt de nadruk juist op het vingertopje...

Maker
Atelier Hoko
Objectnummer
S2013.084
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
2013

In vroeger tijden droegen Chinese dames van hoge komaf fijn bewerkte vingersieraden om hun extreem lange nagels te beschermen. Nu, in het digitale tijdperk, ligt de nadruk juist op het vingertopje van de wijsvinger waarmee wordt geklikt en geswiped op touchscreens. De Index Ring is ontworpen om het belang van de wijsvinger te onderstrepen en haar te beschermen als ze niet wordt gebruikt.

goudkleurige, lange ring, bedoeld voor de wijsvinger Langwerpig ringsieraad van goudkleurig metaal, bedoeld voor de wijsvinger. Het sieraad bestaat uit twee ringen, twee rechte verbindende elementen en een cilindervormig gedeelte voor de vingertop. Atelier HOKO verwijst met dit ontwerp naar de vingersieraden uit de Chinese geschiedenis, die dames op stand droegen om hun lange nagels te beschermen. Tegenwoordig is de top van de wijsvinger minstens zo waardevol, vanwege het bedienen van touchscreens van smartphones en tablets. Het sieraad van HOKO beschermt de vingertop wanneer deze niet gebruikt wordt. HOKO ontwierp het ringsieraad voor de collectie Global Identity van het sieradenlabel Chi ha paura...? van Gijs Bakker, oprichter van Droog Design, en galeriehouder Marijke Vallanzasca. Voor Global Identity werden diverse ontwerpers gevraagd om uitdrukking te geven aan het hedendaagse perspectief op de wereld als ‘global village’. Atelier HOKO werd in 2002 opgericht door Alvin Ho en Clara Koh. Na hun afstuderen aan de Design Academy Eindhoven vestigden zij zich in Singapore. Het onderzoeken en bevragen van alledaagse handelingen en ervaringen is essentieel voor hun werk.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie