Global Identity ID Tag

 

De ID Tag speelt met het idee van de magneetkaart die over de gehele wereld gebruikt wordt om werknemers te identificeren. Over het algemeen zijn deze kaarten onleesbaar voor mensen en worden ze...

Maker
Noon Passama
Objectnummer
S2013.083
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
2013

De ID Tag speelt met het idee van de magneetkaart die over de gehele wereld gebruikt wordt om werknemers te identificeren. Over het algemeen zijn deze kaarten onleesbaar voor mensen en worden ze door machines gescand. De codes op deze hanger verwijzen naar een anonieme persoon, al kan aan de laatste reeks nummers de positie van de hanger worden afgelezen in de serie van 1 tot 100.

hanger aan een lichtblauw koord (a) en een hanger aan een donkerblauw koord (b), met aan de achterzijde een ingegraveerde cijfercode Twee gepolijste metalen hangers met een identieke ronde basisvorm die refereert aan een elektronische sleutel of identiteitspenning. Elke hanger is aan de achterzijde ingegraveerd met een unieke cijfercode. De hangers zijn met een klemmetje bevestigd aan een halskoord. De ene hanger heeft een lichtblauw koord en de andere een donkerblauw koord. Noon Passama ontwierp dit sieraad voor de collectie Global Identity van het sieradenlabel chp...? van Gijs Bakker, oprichter van Droog Design, en galeriehouder Marijke Vallanzasca. Voor Global Identity werden diverse ontwerpers gevraagd om uitdrukking te geven aan het hedendaagse perspectief op de wereld als ‘global village’. Noon Passama (Bangkok, 1983) is afkomstig uit Thailand en studeerde in 2010 af aan de afdeling Edelsmeden van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar afstudeercollectie vestigde haar naam als aanstormend talent. In 2008 ontwierp zij de trofee voor de Françoise van den Bosch Prijs, de oeuvreprijs voor sieraadontwerpers die elke twee jaar wordt uitgereikt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie