Geldbuidel met versiering van gekleurde kralen

 

Begin negentiende eeuw werd het breien met kralen populair. Door de bewerkelijke en tijdrovende techniek waren kralentassen en -buidels een luxeproduct. Patronen waren in vele uitvoeringen te koop...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.2007.0177
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1820/1850

Begin negentiende eeuw werd het breien met kralen populair. Door de bewerkelijke en tijdrovende techniek waren kralentassen en -buidels een luxeproduct. Patronen waren in vele uitvoeringen te koop of over te nemen uit tijdschriften. Dit exemplaar heeft een veelkleurig bloemmotief en is aan een koperkleurige beugel bevestigd. De beugel heeft een kleine ring die waarschijnlijk diende om de buidel aan een kledingstuk of riem te bevestigen.

Begin negentiende eeuw werd het breien met kralen populair. Door de bewerkelijke en tijdrovende techniek waren kralentassen en -buidels een luxeproduct. Patronen waren in vele uitvoeringen te koop of over te nemen uit tijdschriften. Dit exemplaar heeft een veelkleurig bloemmotief en is aan een koperkleurige beugel bevestigd. De beugel heeft een kleine ring die waarschijnlijk diende om de buidel aan een kledingstuk of riem te bevestigen. Geldbuidel met versiering van gekleurde kralen. De kralen zijn samen met de beige draad ingebreid. De bovenste kralen zijn grijs met ingewerkte bloemen. De onderste kralen zijn bordeaux met geel-groen motieven. De buidel is aan een koperkleurige beugel vastgemaakt. De beugel heeft een uitgewerkte bloemversiering. De beugel heeft een knipsluiting en een kleine metalen ring . De ring dient waarschijnlijk om de buidel aan het kledingstuk of een riem te bevestigen. De buidel is gedubbeld met beige zijde. Onderaan de buidel is een koperkleurige kwast van kleine kralen bevestigd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie