Gehaakte geldbuidel versierd met metalen kralen

 

Deze geldbeugel is gemaakt uit haakwerk van blauwe, rode, bruine en gele zijde. Op het haakwerk is een versiering aangebracht van metalen kralen. De buidel heeft twee vakken, verdeeld door een...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.2007.0180
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1850/1870

Deze geldbeugel is gemaakt uit haakwerk van blauwe, rode, bruine en gele zijde. Op het haakwerk is een versiering aangebracht van metalen kralen. De buidel heeft twee vakken, verdeeld door een metalen beugel die aan de binnenkant een scharnierend metalen plaatje heeft om elk vak af te sluiten. Onderaan de buidel zijn vlechtwerk en kwasten van metalen kralen aangebracht ter versiering.

Deze geldbeugel is gemaakt uit haakwerk van blauwe, rode, bruine en gele zijde. Op het haakwerk is een versiering aangebracht van metalen kralen. De buidel heeft twee vakken, verdeeld door een metalen beugel die aan de binnenkant een scharnierend metalen plaatje heeft om elk vak af te sluiten. Onderaan de buidel zijn vlechtwerk en kwasten van metalen kralen aangebracht ter versiering. Gehaakte gestreepte geldbuidel in rood, blauw, beige en bruin versierd met metalen parels. De buidel heeft twee vakken, verdeeld door een metalen beugel die aan de binnenkant een scharnierend metalen plaatje heeft om elk vak af te dekken. Het ene vak is recht en heeft aan de boord twee kwasten en vlechtwerk van metalen parels. Het andere vak is afgerond en heeft een kwast van metalen parels. Onderaan de buidel is een koperkleurige kwast van kleine parels bevestigd. De beugel sluit door een scharnierende klep.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie