Gebloemd jak wit met bloemtakjes bedrukt

 

Jakje van ecrukleurig katoen, sits, bedrukt met bloemtakjes in de kleuren roze, rood, lichtblauw, geen en groen. Takjes en contouren zijn zwart. Het jakje is tot de taille gevoerd met ecrukleurig...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
2587
Instelling
Huis Van Gijn
Periode
1850/1875

Jakje van ecrukleurig katoen, sits, bedrukt met bloemtakjes in de kleuren roze, rood, lichtblauw, geen en groen. Takjes en contouren zijn zwart. Het jakje is tot de taille gevoerd met ecrukleurig linnen. Sluiting voor is met 7 haken en ogen tot de taille voor een V-hals. Achter is ook een V-hals. Langs de hals is een rand van 1,5 cm omgeslagen en vastgezet. Langs beide panden middenvoor tot de taille is 3 cm omgeslagen en vastgezet. Het deel tot de taille bestaat uit één lap: voorpanden, rugpanden en mouwen. De taille is uitzonderlijk breed: omvang 82 cm, positiekleding? Het aangenaaide schootje is 26 cm lang. Middenachter zit een 3 dubbele stolplooi, aan weerskanten volgt dan een 3 dubbele plooi. Ter hoogte van de zijnaad zit een 3 dubbele plooi, midden voor zit aan weerskanten een dubbele plooi, halverwege middenvoor zit aan weerskanten een enkele plooi. De stof van het schootje is 210 cm. Vanaf de oksel is aan beide kanten middenvoor een oprijg gemaakt. Beide mouwen zijn één maal verstevigd met een elleboog stuk van 13 tot 18 cm en dit bestaat uit twee delen en een tussenstuk. De mouwen zijn gevoerd met ecrukleurig linnen.

Jak met stompe V-hals, waaronder een haken en ogensluiting; het onderste gedeelte van het jak is met plooien aan de taille genaaid en staat dus wijder uit. Alleen het bovenste gedeelte is met wit goed gevoerd, evenals de driekwart mouwen. Het jakje is van witte katoen, bedrukt met bloemtakjes over de gehele oppervlakte: velerlei soorten in rozerood, lichtblauw en geel, met groene blaadjes (geel en blauw).

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie