Gebloemd jak

 

Jakje voor jong meisje met liggend rond kraagje. Ecrukleurige stof is bedrukt met een fijn netwerk in roestbruin. Hierop zijn donkerbruine takjes gedrukt met blaadjes waar bij steeds 3 blaadjes...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
3086
Instelling
Huis Van Gijn
Periode
1890/1895

Jakje voor jong meisje met liggend rond kraagje. Ecrukleurige stof is bedrukt met een fijn netwerk in roestbruin. Hierop zijn donkerbruine takjes gedrukt met blaadjes waar bij steeds 3 blaadjes uitgespaard zijn. Kleine bloempjes in rood, roze, groen en lichtblauw. Sluiting voor met 9 haken en trensjes. Voorpand bestaat uit twee delen met links en rechts twee figuurnaden verticaal vanaf de taille. Aan de taille is 7 cm breed schootje strak gerimpeld aangezet met een paspel van dezelfde stof. Langs de mouwinzet en langs de kraag is ook een paspel genaaid. Het achterpand heeft een midden achternaad. Het achterpand heeft ook een midden achternaad. De lange smalle mouwen bestaan uit één pand waar op de elleboog de stof over 3 cm is gerimpeld. De mouw is met een 4 cm brede donkerblauwe band van velours afgezet.

Kort jak met liggend kraagje en lange mouwen ( met manchetten van blauw fluweel ); onder de taille is een strook van dezelfde stof geplooid vast genaaid. Open voorkant die hoog gesloten kan worden met haken en ogen. De stof is bedrukt met een fijn netwerk van rosbruin als fondkleur, waarop bruine takjes met rozerode, oranjerode, groene en lichtblauwe bloempjes en groepjes van telkens drie uit wit uitgespaarde blaadjes. Wit gevoerd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie