Ensemble bestaande uit overhemd, halsboord, broek, sneakers en mantel

 

Het DNA van het modehuis Raf Simons is in grote mate opgebouwd uit referenties aan jongeren en jeugdcultuur. De collectie Nightmares and Dreams houdt verschillende verwijzingen in aan Simons’...

Doorzoek de website met tags
Maker
Raf Simons (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2016.0087
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
2016/2017

Het DNA van het modehuis Raf Simons is in grote mate opgebouwd uit referenties aan jongeren en jeugdcultuur. De collectie Nightmares and Dreams houdt verschillende verwijzingen in aan Simons’ voorbije collecties en inspiratiebronnen: de jeugdbeweging, de Amerikaanse en Europese jeugd, grunge, de ultraslanke silhouetten uit de jaren 2000… Raf Simons heeft een grote bewondering voor het conceptuele oeuvre van Martin Margiela. De oversized, buiten proportie lijkende jas met dons lijkt niet gemaakt voor het tengere lichaam van de jongen. De jas wordt gedragen op een groot hemd, een losse V-hals die geplukt lijkt van een wollen studententrui en een smalle broek en zware schoenen. Deze look combineert de verschillende inspiratiebronnen. De collectie werd bezield door de samenwerking tussen David Lynch en Angelo Badalamenti en het werk van Cindy Sherman. Simons wou een complexe, duistere wereld oproepen. Het houten labyrint van smalle steegjes waartussen de modellen konden lopen, droeg bij tot die grimmige atmosfeer.

Het DNA van het modehuis Raf Simons is in grote mate opgebouwd uit referenties aan jongeren en jeugdcultuur. De collectie Nightmares and Dreams houdt verschillende verwijzingen in aan Simons’ voorbije collecties en inspiratiebronnen: de jeugdbeweging, de Amerikaanse en Europese jeugd, grunge, de ultraslanke silhouetten uit de jaren 2000… Raf Simons heeft een grote bewondering voor het conceptuele oeuvre van Martin Margiela. De oversized, buiten proportie lijkende jas met dons lijkt niet gemaakt voor het tengere lichaam van de jongen. De jas wordt gedragen op een groot hemd, een losse V-hals die geplukt lijkt van een wollen studententrui en een smalle broek en zware schoenen. Deze look combineert de verschillende inspiratiebronnen. De collectie werd bezield door de samenwerking tussen David Lynch en Angelo Badalamenti en het werk van Cindy Sherman. Simons wou een complexe, duistere wereld oproepen. Het houten labyrint van smalle steegjes waartussen de modellen konden lopen, droeg bij tot die grimmige atmosfeer. Blauw, oversized hemd met witte fijne streep. Hemdsblousekraag met scherpe punten en knoopsluiting met kleine paarlemoerknopen. Op elke knoop ingedrukt 'Raf Simons'. Opgestikte zak op het linkervoorpand. Horizontaal platstuk met twee liggende plooien onder de naad. Lange mouwen met kapelsplit. De polsboord heeft een schuine kant. Alle naden zijn afgewerkt met een dubbel of enkel stiksel in witte stikzijde. De boord is licht afgerond. Zwarte, wollen lange klassieke broek met krijtstreep en met ingestreken plooi. Schuine steekzakken in het voorpand. Ritssluiting en lendenband met riemlussen. De lendenband sluit met haken en ogen. Onder de lendenband van het rechtervoorpand een kleine zak onder de naad. In het rechterrugpand een horizontale gebiesde zak. De lendenband en de zakken zijn gedubbeld met zwarte gestreepte katoen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie