Ensemble bestaande uit gilet, trui, zwarte broek, grijze sneakers, T-shirt met koi-print en sokken

 

De collage-prints die gebruikt werden voor de lente/zomer collectie 2015 zijn fragmenten uit Raf Simons persoonlijke geschiedenis. Van familiefoto's uit de oude doos tot trips met vrienden Olivier...

Doorzoek de website met tags
Maker
Raf Simons
Objectnummer
MMH.2015.0057
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
2015/2015

De collage-prints die gebruikt werden voor de lente/zomer collectie 2015 zijn fragmenten uit Raf Simons persoonlijke geschiedenis. Van familiefoto's uit de oude doos tot trips met vrienden Olivier Rizzo and Willy Vanderperre. De Japanse verwijzingen, zoals op het T-shirt met lange mouwen van het Modemuseum Hasselt, zijn een dankbetuiging aan de eerst boetieks die hem vanaf het begin gesteund hebben.

De collage-prints die gebruikt werden voor de lente/zomer collectie 2015 zijn fragmenten uit Raf Simons persoonlijke geschiedenis. Van familiefoto's uit de oude doos tot trips met vrienden Olivier Rizzo and Willy Vanderperre. De Japanse verwijzingen, zoals op het T-shirt met lange mouwen van het Modemuseum Hasselt, zijn een dankbetuiging aan de eerst boetieks die hem vanaf het begin gesteund hebben. T-shirt met lange mouwen en een ronde halsuitsnijding. Een felgekleurde print in rood, blauw en groen op een ecrukleurige ondergrond. Groen, zwart fijn gebreide gilet zonder mouwen. Platstuk met knoopssluiting op de rechter schouder. Ronde halsuitsnijding en verdiepte armuitsnijding die afgewerkt zijn met een geribde boord. Donkerblauwe mouwloze mantel. Licht inkerende mantel. De sluiting is een schuine metaalkleurige ritssluiting. Een loshangende flap in de rug met felgekleurde print. De flap zit enkel vast aan de halsuitsnijding en is gedubbeld met witte keperkatoen. Op de hoogte van de lenden is er in het rugpand een horizontale naad. De naad en de randen hebben een sierstiksel. De mantel is enkel gedubbeld aan de schouders. Lange smalle zwarte klassieke broek. Schuine steekzakkken en twee horizontale gebiesde zakken met knoop. Grijze Adidas sneakers. Ontwerp van Raf Simons. Aan de zijkanten van de sneakers de letter R geperforeerd. Op de buitenkant Raf Simons ingedrukt. Op de zool het merk Adidas met logo. Op de enkellip het logo van Adidas en Stan Smith in witte letters. Zwarte sokken met vier verschillende witte ronde motieven.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie