Ensemble bestaande uit buishoed in zwarte zijden pluche en hoedendoos

 

De buishoed of hoge hoed duikt voor het eerste op in de 18e eeuw in Groot Brittannië wanneer de dandy, een man met opmerkelijk veel aandacht voor zijn fysieke verschijning, in het straatbeeld...

Doorzoek de website met tags
Maker
W.J. Scotty Co. (hoedenmaker)
Objectnummer
MMH.2011.0194
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1900/1930

De buishoed of hoge hoed duikt voor het eerste op in de 18e eeuw in Groot Brittannië wanneer de dandy, een man met opmerkelijk veel aandacht voor zijn fysieke verschijning, in het straatbeeld verschijnt. De hoed wordt pas echt populair rond het midden van de 19e eeuw dankzij de Britse prins Albert die als drager de status van de zijden hoge hoed verzekert. Het was voor mannen uiterst belangrijk om de trends en de sociale conventies te respecteren door de gepaste kleding en accessoires te dragen bij de juiste gelegenheden. Bij formele gelegenheden zoals bruiloften en recepties was de 'hoge zije' of hoge hoed het aangewezen hoofdeksel.

De buishoed of hoge hoed duikt voor het eerste op in de 18e eeuw in Groot Brittannië wanneer de dandy, een man met opmerkelijk veel aandacht voor zijn fysieke verschijning, in het straatbeeld verschijnt. De hoed wordt pas echt populair rond het midden van de 19e eeuw dankzij de Britse prins Albert die als drager de status van de zijden hoge hoed verzekert. Het was voor mannen uiterst belangrijk om de trends en de sociale conventies te respecteren door de gepaste kleding en accessoires te dragen bij de juiste gelegenheden. Bij formele gelegenheden zoals bruiloften en recepties was de 'hoge zije' of hoge hoed het aangewezen hoofdeksel. Buishoed in zwart zijden pluche. Rond de buis een zwart lint in vilt. De zijranden zijn omgeplooid en afgewerkt met zwart ottomanlint. De binnenkant is gedubbeld met ecrukleurig satijn en moiré. De hoofdband aan de binnenkant is van ecrukleurig leer.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie