Driedelig herenkostuum van donkerblauwe wol bestaande uit colbert (1), vest (2) en pantalon (3) "Domhoff / Rotterdam"

 

Driedelig herenkostuum van een zware donkerblauwe stof. Het colbert is recht van model en heeft deelnaden. Revers en knoopsluiting middenvoor met twee zwarte knopen. De mouwen zijn tweedelig en...

Publieke tags: 
Maker
N.V. Gebr. Domhoff's kleermakerij
Objectnummer
68177-1-3
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1939/1939
Opschriften
Etiket in jas en broek: "NV GEBR's DOMHOFF's Kleermakerij / ROTTERDAM". Binnenzijde gespbanden: "NV GEBR's DOMHOFF's Kleermakerij / ROTTERDAM / HOFKLEEDERMAKERS VAN / Z.K.H. DEN PRINS DER NEDERLANDEN".

Driedelig herenkostuum van een zware donkerblauwe stof. Het colbert is recht van model en heeft deelnaden. Revers en knoopsluiting middenvoor met twee zwarte knopen. De mouwen zijn tweedelig en aan de manchetten zijn vier kleine knopen aangenaaid. De jas heeft twee gepaspoilleerde zakken met klep en één zak links op borsthoogte. De jas is gevoerd met donkerblauwe stof. De voorpanden van het vest lopen middenvoor in een puntje uit. Het vest heeft een knoopsluiting met zes knopen en zowel in het linker als rechter voorpand twee zakken. De achterzijde is van dunnere donkerblauwe stof en heeft op taillehoogte horizontale plooien en een stoffen riem met gesp. De voering is van wit katoen (?) met een fijn olijfgroen streepmotief en heeft links een binnenzak. De pantalon heeft voor bandplooien en een gulp met knoopsluiting van zes knopen. Middenachter een bandje met gesp. Twee steekzakken voor en twee zakken achter. Op de tailleband knopen voor bretels. Het kruis is gevoerd met wit-zwart gestreepte stof.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie