Driedelig ensemble of mantelpak van zijdebrokaat, witte zijde met ingeweven open ruiten in crèmekleur, satijnstrepen en goudlamé (lurex?), met pied-de-poule-effect

 

Driedelig ensemble van zijdebrokaat, witte zijde met ingeweven openruiten in crèmekleur, satijnstrepen en goudlamé (lurex?), waarin een pied-de-poule effect verwerkt is. Garnering van rijgsel van...

Maker
ontwerp Coco Chanel [1883-1971] ; uitvoering C.H. Kühne & zonen
Objectnummer
0394266
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1966

Driedelig ensemble van zijdebrokaat, witte zijde met ingeweven openruiten in crèmekleur, satijnstrepen en goudlamé (lurex?), waarin een pied-de-poule effect verwerkt is. Garnering van rijgsel van witte zijden draad en knopen van de stof met goudkleurige metalen rand. Voering van witte pongézijde. Bestaande uit een jasje, een top en een rok.

Jasje, recht vallend, licht getailleerd model met ronde halslijn met opstaand boordje, lange mouw, knoopsluiting middenvoor.

Top, mouwloos model met schouderbanden. Rechtvallend, licht getailleerd, met recht gesneden onder- en bovenkant. Rechtsvoor een ingelegde platte plooi. Linksachter in de naad ritssluiting.

Rok, rechtvallend, knielang model met overslag rechtsvoor en linksachter. Tailleband van ribsband.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie