Drie prenten uit Münchener Bilderbogen

 

001 Prent van een "Deutscher Gelehrter und Bürderin"; hij draagt een groengrijze cape met versierde liripipes, daaronder grijs/witte mouwen en een groen lijfje, bruine schoenen. Zij draagt een...

Maker
Anoniem
Objectnummer
25244/001-003
Instelling
Centraal Museum
Periode
1880/1889
Herkomst
aankoop 1985

001 Prent van een "Deutscher Gelehrter und Bürderin"; hij draagt een groengrijze cape met versierde liripipes, daaronder grijs/witte mouwen en een groen lijfje, bruine schoenen. Zij draagt een gele japon met rood en wit en een wit/rood mutsje. Hij heeft in zijn hand een groene muts, zij een boek.

002 Prent van "Französische Incroyables", geel vest met daaronder bruin/grijs vest, groene pandjesjas, witte broek, gele beenstukken, laarzen en wandelstok. Zij draagt een witte japon rijkelijk versierd, rose schoentjes, een bruin capeje en in haar haar gele strikken en wit kant.

003 Prent met daarop dame in blauwe mantel afgezet met bont, witte japon, hoofddeksel, bontmof, een dame in het wit, een dame met luifelhoed, grijze manten afgezet met groen met daaronder een witte japon en een heer met zwarte hoge hoed, zwarte kniebroek, blauwe pandjesjas, groen-geel vest, witte blouse, grijze kousen, zwarte schoenen, wandelstok.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie