Drie paar jongensveterschoenen

 

001 grijs-wit bovenleer, textiel binnenzool, leren zool, katoenen veters. Grijs-wit leer met gaatjes in ruitpatroon. De dichte schoen sluit met een katoenen veter, op de wreef. Sierrand rond...

Objectnummer
24278/001-003
Instelling
Centraal Museum
Periode
1947 - 1955
Herkomst
schenking, 1983

001 grijs-wit bovenleer, textiel binnenzool, leren zool, katoenen veters. Grijs-wit leer met gaatjes in ruitpatroon. De dichte schoen sluit met een katoenen veter, op de wreef. Sierrand rond schoen, boven de zool (genaaid). Schoentje is niet gevoerd. Hiel en plaats van vetergaatjes is verstevigd met leerstukjes.

002 wit en rood bovenleer, rood gedraaide veter met metalen eind (glanzend, kunststof?), leren zool, schoen met leer gevoerd. Cremekleurig leer met rood leren bandjes (gekruist over voorvoet) die doorlopen naar gaatjes van vetersluiting. De bandjes zijn versierd met rechthoekige gaatjes. Schoen sluit op de wreef met "zijden" veter en links en rechts twee nestelgaatjes. Genaaide rand om de schoen. Leren zool met drie spijkertjes en hakjes (hakjes gespijkerd). Schoen met leer gevoerd.

003 Dichte bruine leren schoentjes, met leer gevoerd. Sluiting op wreef met veters en links en rechts drie gaatjes. Lip onder vetersluiting. Leren zool en hakken (spijkergaatjes).

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie