Drie paar jongenssandalen

 

Een paar open schoenen, twee paar sandalen.

001 Open schoentjes, dichte neus, bruin leer, met knoop sluiting, leren bovenwerk met gaatjes motief in voorvoet geponst, knoopje met metalen oogje,...

Maker
Anoniem
Objectnummer
24284/001-003
Instelling
Centraal Museum
Periode
1950/1965
Herkomst
schenking, 1983-05-02

Een paar open schoenen, twee paar sandalen.

001 Open schoentjes, dichte neus, bruin leer, met knoop sluiting, leren bovenwerk met gaatjes motief in voorvoet geponst, knoopje met metalen oogje, leren zolen en hakken (gespijkerd). Voorvoet leer is aan bandje over wreef bevestigd d.m.v. lus. Schoen sluit d.m.v. knoopsgat in dit bandje en een knoopje op zijkant schoen. Schoen is met leer gevoerd. Leren zool en hak. Hak is op schoen gespijkerd.

002 Bruin leren sandaal met gesloten hiel, leren bovenwerk met sierstiksels over voorvoet banden. De door elkaar gevlochten banden zijn gekruist over de voorvoet. Over de wreef loopt een brede band waar een smal riempje met gaatjes uitkomt. Schoen sluit d.m.v. dit riempje en een koperen gesp op de zijkant van de sandaal. Onder de schoen is een rubber zool genaaid en gespijkerd met houten "plugjes"). Rubber hak is gespijkerd, metalen stukje onder teen gespijkerd. Met leer gevoerd.

003 Sandaal van bruin juchtleer?. Over de voorvoet twee gekruiste banden waarin insnijdingen zijn gemaakt, die met de banden meelopen. Over de wreef een band met kleine insnijdingen aan de enkelkant. Schoen sluit d.m.v. een band achter de hiel langs en een metalen gesp opzij van de sandaal. Deze band en gesp zijn bevestigd aan de banden van de voorvoet. Met open hiel, leren bovenwerk, leren zool en hak (gespijkerd), rubber hakstukje. leren binnenzool.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie