Drie-delige japon Driedelige tournure japon

Japon, driedelig, wit katoen versierd met broderie Anglaise, bestaande uit een jasje, rok en halve overrok, ongevoerd. Goed voorbeeld van de eerste tournure: afhangend, creërt met de draperieën aan de achterkant van de japon een ' watervaleffect' (tot 1875). Het nauwsluitende jasje met schootpandjes heeft een ronde hals en lange, rechte mouwen. Strik van katoen aan de onderkant van de mouw en eindigend met een licht gerimpelde strook broderie anglaise. Sluiting middenvoor door middel van knoop en knoopsgaten. Rok is wijd en heeft een sleepje. Alle ruimte is door middel van draperieën, oprijgsels en aangerimpelde stroken naar de achterkant gebracht (om over de tournure te vallen). Losse halve overrok met een zak waarop met een strik.

Maker
Anoniem
KA 1115.1/4
Amsterdam Museum