Doopmuts en muts

 

Crème doopmutsje, samengesteld uit zes baantjes alenconkant, afgewisseld met baantjes batist, geborduurd met moesjes. Rondom de muts twee strookjes ingerimpelde kant. Achter ingehaald en...

Objectnummer
KA 13093.1/2
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1840/1860
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1966

Crème doopmutsje, samengesteld uit zes baantjes alenconkant, afgewisseld met baantjes batist, geborduurd met moesjes. Rondom de muts twee strookjes ingerimpelde kant. Achter ingehaald en dichtgestrikt door twee koordjes. Versiering voorop van vier rozetten crème babylint, omgeven door ingerimpelde strook alenconkant met middenboven een strikje van ripslint, aan weerszijden een lintje, dat om het gezicht wordt dichtgestrikt. Zijden binnenvoerinkje. Ondermutsje, van crème batist, met hoefvormige bol, brede pas met vijf opnaaisels, waardoor koordjes gehaald zijn om het mutsje in te rimpelen. Rondom versierd met gekloste kantjes, vóór twee, achter één kantje. Aan weerszijden een batisten bandje, dat om het gezicht wordt vastgestrikt. Aan de achterkant een schuifje, waardoor koordje gehaald en dichtgestrikt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie